Foruma dönPetCowe

Uygulamada aç

Daha hızlı cevap, anlık bildirim ve sınırsız yazma.

1puan

Scottish üretmeyin!

bozkurtbozkurt··1 cevap·0 retweet
Hepimizin çok sevdiği kırık kulaklarıyla çok güzel gözüken be adeta estetik abidesi olan Scottishler kedilerin aslında genetik olarak hasta olduğunu biliyor muydunuz? Kökleri İskoçyanın çiftliklerinden gelen bu kedinin kulaklarının öyle görünmesini sağlayan genetik mutasyon aslında göründüğü kadar tatlı değil. Bu mutasyon diğer eklemlerini(özellikle bilek ve patileri) ve kalp sağlığını ciddi tehlikeye atıyor. Safkan Scottish Fold/Scottish Fold çiftleşmelerinde de bu durum neredeyse kaçınılmaz oluyor. Benim kedim Mocha da buna bir örnek maalesef. Arka patilerindeki eklemlerde deformasyon var ve şişik gibi gözüküyor. Burnu sürekli tıkalı gibi devamlı hapşırıyor. Veteriner hekimim kalbinin de sorunlu olabileceğini söyledi. Benim onları alma hikayem ise biraz garip ve absürt. Eski ev arkadaşım 2 safkan scottishi çiftleştirip onları üretmiş. Beraber yaşadığım eve getirdiğinde henüz 2 aylıktılar. Kediler 4 aylık olduğunda ev arkadaşım ortadan kayboldu telefonlarına ulaşılamadı ve kediler bana kaldı. bir kaç ay sonra ortaya çıkıp onları geri almak istese de güvenemediğim için geri vermedim. Veterinere getirdim vs. İşin ilginç yanı bu durumun tedavisi yok. Sadece eklem destekleyici takviyeler verip durumu hafifletebiliyoruz, acılarını azaltabiliyoruz. Scottish üretmeyin!

1 cevap

• 1puan
    ozereeceozereece·
    satın alma sahiplen

Yanıt yaz

E-posta koduyla hızlıca giriş yap; sonra bu konuya dönüp yanıtını yazabilirsin.

Yanıt yazmak için giriş yap